Yükleniyor...

Tatlı-Ekşi Kereviz Sapı

Fransa Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 549
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
1 demetkereviz sapı (yaprakları ayıklanıp,2.5 cm boyunda ve enine parçalara kesilmiş)
1 çorba kaşığı tozşeker
yarim tatlı kaşığı
tuz
bir tutam kırmızıbiber
6 cl (1/4 su bardağı)
elma sirkesi
1 çorba kaşığı kırmızı
dolmalık biber (ince doğranmış)



Yapilis Tarifi
Bir tencereye 0,5 cm yükseklikte su koyup, kereviz sapı parçaları, tozşeker, tuz ve kırmızıbiberi ekleyin. Tencerenin kapağını yarı yarıya örtüp, orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, kereviz sapları yumuşayıncaya ve bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirip, tencereyi ateşten alarak, sirkeyi ekleyin. Tatlı - ekşi kereviz sapını bir servis tabağına aktarip, üstüne kırmızı dolmalık biber parçalarını serpiştirerek, servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.