Yükleniyor...

Tavuklu Dürüm

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 435
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay



Malzemeler
4 Adet tavuk göğüs eti (uzunlamasına parmak şeklinde doğranmış)
4 adet taze yeşil soğan
2 adet yeşil sivri biber (incecik doğranmış)
1 yemek kaşığı bitkisel margarin veya 2 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı
tuz,
karabiber, kırmızı pul biber
1/2 demet kıvırcık marul
1/2 demet maydanoz (incecik doğranmış)
2 adet orta boy
domates
Hamuru için:
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
2 çay bardağı süt (ılık)
1 çay kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı
tuz


Yapilis Tarifi
Hamuru için, yoğurma kabına sütü, mayayı ve şekeri dökün. Karıştırıp 1 dakika bekleyin ve üzerine, yoğurdu, sıvıyağı, unu ve tuzu ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Mayalanması için 20 dakika bekletin. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Sacda veya teflon tavada iki taraflı pişirerek sertleşmemeleri için bir örtüye sararak bekletin.
İç harcı için, yağı kızdırıp, tavukları pembeleşene kadar, 5 dakika kavurun. Üzerine soğanı, yeşil biberi ekleyip, 4-5 dakika daha kavurun. Son olarak, tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi serpiştirip, ocaktan alın. Kıvırcık yapraklarını, maydanozu ve domatesi tavuklu karışıma ekleyip, pidelerin içine eşit miktarda paylaştırın. Pideyi dürüm şeklinde sararak servise sunun.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.