Yükleniyor...

Kremalı Balkabağı Çorbası

Fransa Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 763
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Orta

Malzemeler
1 kg. balkabağı
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağ
1 Adet pırasa
Tuz,
karabiber



Yapilis Tarifi
Kabak parçalayın ve yeşil kısımları kalmayacak şekilde kabuklarını soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Pırsayı temizleyip incecik kıyın. Bir tencereye tereyağını koyup kızdırın ve pırasayı ilave edip öldürene kadar kavurun. 1.5 litre (8 su bardağı) su ilave ettikten sonra içine kabak parçalarını atıp yeterince tuz ilave edin. 40-45 dakika civarı, hafif ateşte kaynatarak, kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra bir mikser yardımıyla çorbayı iyice ezin ve süzgeçten geçirin. Kremayı ilave edip tekrar 5-10 dakika kaynatın. Tadına bakıp gereken çeşni ve ayarlamaları yaptıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.