Yükleniyor...

Kremalı Tavuk

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 448
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
7 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan rendelenmiş
4 parça
tavuk göğsü
3 bardak
tavuk suyu
225 gr.dilimlenmiş
mantar
4 çorba kaşığı un
Yarim limonun suyu
1 bardak çiğ krema
taze çekilmiş
karabiber
bir tutam kıyılmış
mercanköşk
yarım demet maydanoz
Tuz


Yapilis Tarifi
Yağın 3 kaşığını geniş bir tavada eritin. Soğanı ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavuk göğüslerini yağın içinde nar gibi oluncaya kadar kızartın, içine tuz,tavuk suyu ve mercanköşk ile maydanozu katın. Kaynayınca ateşi kısarak, hafif ateşte yaklaşık 20 dk.pişirin. Tavuk parçalarını bir kaba alın ve sıcak olarak koruyun. Tavuk suyunu süzün. Geri kalan 4 kaşık yağı derin bir tavada kızdırın. Mantarları 2 dk.kadar kavurun, sonra mantarları kağıt peçete üzerine koyarak süzülmesini bekleyin. Unu ermiş olan yağa karıştırarak hafif ateşte 2-3 dk.pişirin. Tavayı ateşten alarak süzdüğünüz tavuk suyunu unun üzerine dökün. Tavayı tekrar ateşin üzerine oturtun ve karıştırarak 2 dakika pişirin. Tavayı ateşin üzerinden alın ve mantarı, kremayı içine koyun. Sonra yine ateşin üzerine oturtarak kaynatmadan ısıtın. Sosu tavukların üzerine dökerek karışık salata ile birlikte sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.