Yükleniyor...

Çin Usulü Bademli Tavuk

Cin Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 1478
Süre: 10-20dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
2 çorba kaşığı mısırözü yağı (zeytinyağı kullanmayın)
1 bütün
tavuk göğsü (küçük küp şeklinde parçalara ayrılmış)
Yarım su bardağı dolusu ince kesilmiş havuç
Yarım çay kaşığı
tuz
Yarım su bardağı soyulmuş taze
badem
2 çorba kaşığı
soya sos
3 çorba kaşığı
mısır nişastası (yarım bardak soğuk suyla karıştırılmış)



Yapilis Tarifi
Yağ Wok’un (ya da tavanın) içine konularak kızdırılır. Tavuklar eklenir ve sarımsı renk alana kadar ya da 3 dakika kadar karıştırılırarak çevrilir. Daha sonra geri kalan diğer malzemeler eklenir. Wok’un üstü kapanarak 3 dakika kadar pişirilir. En son olarak mısır nişastası karışımı eklenir. Bu karışım yemeğin suyunu biraz koyulaştırınca yemek pişmiş sayılır.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.