Yükleniyor...

Mengen Pilavı

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 559
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
500 gr
pirinç
250 gr kuşbaşı
kuzu eti
150 gr tereyağı
150 gr
mantar
2 adet soğan
3 Adet domates
6 bardak et suyu
1 tatlı kaşıgı toz şeker
1 tatlı kaşıgı
kekik
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz içi
tuz

karabiber


Yapilis Tarifi
Pirinci soguk su ile yıkayıp suyunu süzün. Mantarı incecik kıyın. 2 adet soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağında kavurun 250 gr kuzu etini ekleyip et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Kekik ile tatlandırın daha sonra kıydığımız mantarları ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve karışıma ilave edin. Daha sonra et suyunuda katıp 30 dakika pişirin. Pirinci ilave edip tuz, şeker, karabiber ile tatlandırın. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Servis yapmadan önce üzerine erittiğimiz kalan yağı gezdirip incecik kıyılmış dereotu ve ceviz ile servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.