Yükleniyor...

Krema Soslu Hindi

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 542
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 10-Fazla
Zorluk: Kolay



Tavsiyeler Yaninda tereyağında sote edilmiş taze patates ve enginar göbeğiyle servis yapilabilir.
Malzemeler

Hindi (yaklaşik 5,5 kg; yikanip,kurulanmış)
1/2 tatlı kaşiği
tuz
1 soğan (doğranmış)
2 çorba kaşiğisoya sosu
1 tatlı kaşiğikirmizibiber
1 çorba kaşiğinatürel zeytinyağı
2,5 cl krema (1/2su,Bardağı)
2 tatlı kaşiğitarhun (ya da suteresi; kıyılmış)
Bir tutam
karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşiğimisir nişastası (2 çorba kaşiği suda eritilmis)



Yapilis Tarifi
Tuzun yarısını hindinin göğüs boşluğu içine sürüp, soğan parçalarını boşluğa doldurun. Hindinin but uçlarını ve kanatlarını alüminyum kağıtla kaplayin.
Küçük bir kasede soya sosu, kirmizibiber ve zeytinyağını karıştırıp, karışımın yarisini hindinin sirtina sürün. Hindiyi plastikfilmle kaplayip (buharin çikmasi için bir aralik bırakın), göğüs bölümü alta gelecek biçimde birfirin kabina yerleştirin ve kabi firina vererek, hindiyi % 100 isitilmiş firinda 15 dakika pişirin. Tepsiyi olduğu yerde 1 /2 oran:nda çevirip, hindiyi ayni sicaklikta 15 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi firindan alın.
Plastik filmi açip, hindiyi bir tabağa çikarin. Plastik filmde biraktiği pişme suyunu birtencereye aktarip (sos için kullanacaksınız), bir kenara birakin. Hindinin but uçlarindaki ve kanatlarındaki alüminyum folyolari çikarip attiktan sonra, hindiyi altüst ederek, göğüs bölümüne kâsede kalan soya soslu karışımı sürün. Hindiyi yeniden plastik filmle kaplayip (buharin çikmasi için bir aralik bırakın),göğüs bölümü üste bakacak biçimde fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi firina vererek, hindiyi % 100 isitılmış firinda 15 dakika pişirin. Tepsiyi olduğu yerde 1 /2 oraninda çevirip, hindiyi ayni sicaklikta 15 dakika daha pişirin.
Tepsiyi firindan alip, plastik filmi açarak, biraktiği pişme suyunu, tenceredeki ilk pişme suyuna katın. Hindiyi 20 dakika bir kenarda dinlendirip, butlarin birine bir bıçağın ucunu batirarak, pişip pişmediğini kontrol edin (açık renkli, berrak bir sivi akarsa, pişmiştir. Pişmemişse,100 isitilmiş firinda 10 dakika daha pişirilmesi gerekir).
Tenceredeki pişme suyunun (yaklaşik 50 d [2 su bardağı] kadardir) üstünde biriken donmuş yağ tabakasını kaşıkla alip attiktan sonra, tencereyi harli ateşe oturtarak, pişme suyunu 35 d (1 1 /2 su bardağı) kalıncaya kadar (5 -10 dakika) kaynatin. Krema, tarhun, kalan tuz ve karabiberi ekleyip, bir taşım kaynatin. Kaynayınca, erimiş misir nişastasını bir çatalla çirparak ekleyip, sosu tıkırdamaya başlayıncaya ve hafifçe koyulaşıncaya kadar (1 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alip, sosu bir kâseye boşaltarak, hindiyi yaninda sosuyla servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.