Yükleniyor...

Arpali Piliç

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 479
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay

Malzemeler
4 piliç (her biri yaklaşık 500 gr yikanip, kurulanmış)
1/2 tatlı kaşiği
tuz
100 g arpa
4 Çorba kaşiğiParmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi
30g (2 corba kaşiği) tuzsuz tereyağı
1 küçük soğan (doğranmiş)
1 kırmızı dolmalik biber (sap ve cekirdekleri temiz/endikten sonra, ince doğranmiş)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşiği
kekik
100 g
mantar (yikanip, kuru/andıktan sonra, ince dilimlenmiş)
bir tutam kirmizibiber



Yapilis Tarifi
Ateşe dayanikli bir kâseye 25 d (1 su bardağı) ılık su koyup, tuzun yarisini serperek, kâseyi firina verin ve % 100 isitilmiş firinda 2 dakika isitin. Kâseyi firindan alip, arpaları ekleyerek, yeniden firina verin ve arpaları ayni sıcaklıkta 5 dakika pişirin. Karıştırıp, 4dakika daha ayni sıcaklıkta pişirdikten sonra, kâseyi firindan alarak, üstünü plastik fiimle örtün ve bir kenarda 10 dakika bekletirı. Plastik filmi alip, peynir rendesini serperek, kariştirin.
Başka bir ateşe dayanikli kâseye tereyağının yarisini koyup, kâseyi firina vererek, % 100 isitilmiş firinda tereyağı eriyinceye kadar (30 saniye) bekletin. Kâseyi firindan alip, soğanlar, dolmalik biber parçaları, sarmısaklar ve kekiği ekleyerek, kariştirin. Kâseyi firina verip, karişimı % 100 ısıtılmışfırında 1 dakika pişirin. Kâseyi firindan alip, mantarları ve kalan tuzu ekleyerek, iyice kariştirin ve kâseyi yeniden firina verip, karişimi % 100 isitilmiş firında 2 dakika pişirin. Sonra kâseyi firindan alıp, içindeki karişimi, öbür kâsedeki arpalara kariştirin.
Elde ettiğiniz arpalı harcı, piliçlerin göğüs boşluklarına, gevşek biçimde doldurup, piliçlerin göğüs boşluklarını dikin. Butlarının iki ucunu çaprazlama üst üste getirip bağlayın. Sonra göğüs yanları üste bakacak ve kanatların uçları sırtlarının altında kalacak biçimde birer plastik film içine koyup (film içinde piliçlerin göğüsleri yukarı bakmalıdır), fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi fırına vererek, piliçleri % 100 ısıtılmış fırında 12 dakika (her 4 dakikada bir altüst edin) pişirin.
Tepsiyi firından alıp, plastik filmleri çıkararak atın. Kalan tereyağ!nı ateşe dayanıklı bir kâseye koyup, kâseyi fırına vererek, tereyağı eriyinceye kadar (30 saniye) bekletin. Kâseyi fırından alıp, erimiş tereyağını mutfakfırçasıyla piliçlerin üstlerine sürerek, kırmızıbiberi serpin. Piliçleri yeniden göğüs yanları yukarı bakacak biçimde fırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, göğüsleri % 100 ısıtılmış fırında 12 dakika (her 4 dakikada bir altüst edin) pişirin. Tepsiyi fırından alıp piliçleri 5 dakika bir kenarda beklettikten sonra,servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.