Süre: 20-40dk Servis: 4-6 Zorluk: Kolay Malzemeler 1 paket burgu makarna veya arzu ettiğiniz başka bir çeşit 375 g levrek 60 ml sek beyaz şarap 90 g somon tüme 125 g ayıklanmış iri karides 2 çay kaşığı doğranmış taze dereotu Süslemek için limon dilimleri ve dereotu sapları SALATA SOSU 1/2 çay kaşığı hardal
Tuz ve biber 1 diş sarımsak, ezilmiş 3 çay kaşığı limon suyu 75 ml zeytinyağı Yapilis Tarifi Levreği küpler halinde doğrayın. Tavaya koyarak şarabı ve üstünü kapatacak miktarda suyu dökün. Balık yumuşayıncaya kadar birkaç dakika pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın. Bir tencerede kaynayan tuzlu suyun içinde burgu makarnaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzün ve soğuk suyla durulayın. Somon fümeyi şeritler halinde kesin. Bir kasede levrek, somon füme, karides, makarna ve dereotunu karıştırın. Zeytinyağında yavaş yavaş karıştırın. Sosu makarna karışımına dökün. İyice karıştırın. Limon ve dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...
İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler