Yükleniyor...

Milföylü Tavuk

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 514
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
5 Adet tavuk baget
4 adet orta boy
domates
2 diş sarmısak
2 adet soğan (goruntu icin arpacik soğanda kullanilabilir)
5 yaprak milföy hamur
1 yemek kaşığı salça
1
yumurta
Tuz-
Karabiber ve isteğe göre
kimyon,cesitli baharatlar



Yapilis Tarifi
Tavuk bagetler yağda pembeleşinceye kadar kızartılıp ayrı bir kaba alınır.Soğanlar yağda pembeleştirilir.Üzerine domates ilave edilip kavrulur.Daha sonra sarmısaklar ilave edilir.İsteğe göre tuz karabiber ve kimyon ilave edilip bagetler bu karışımın içine konur. Üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Yarım saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır.
İyice piştikten sonra bagetler karışımın içinden alınır.
Suyu ayrı bir kaba süzülür. Milföy hafif açıldıktan sonra
pişmiş olan baget milföyün ortasına yerleştirilir. Yanına suyu süzülmüş malzemeden konur.Kemiği dışarıda kalacak şekilde bohçalanır. Hazırlanmış bohçalar bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 15 Dakika fırınlanır. Üzerileri kızardıktan sonra servis tabağına alınır süzülen sostan üzerine gezdirilip patates püresi ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.