Yükleniyor...

Portakallı ve Tarçınlı Tavuk

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 520
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Tavsiyeler Tencereyi teflon ve cam kapaklı kullanınız.Malzemeler
3 adet kuru soğan (orta)
1 kg
tavuk kalça (ızgara tipi)
1 tatlı kaşığı
soya sosu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı
tarçın
Bir su bardağı kadar
bezelye
1 adet havuç
3 Adet patates (orta)
yarım çay bardağı
mısır özü yağı
1 adet orta boy
portakal (dışı rendelenip,suyu sıkılacak)



Yapilis Tarifi
Tavuk kalçalarını uzunlamasına (serçe parmağı kalınlığında) şeritler halinde kesin.Havuçları ince dilim, patatesleri büyük küp şeklinde kesin.Soğanları küçük parçalar haline gelene kadar doğrayın.
Kapaklı derin tencerede mısır özü yağı ile havuçlarla beraber pembeleşinceye kadar kavurun.Daha sonra soya sosunu ilave ederek karıştırın.Bezelye,patates ve tavukları da ilave edip karıştırarak tencerenin kapağını kapatarak 30 dk kadar bekleyerek tavukların su salmasını ve pişmesini bekleyin. Sonra tencerenin kapağını açarak 1 çay kaşığı toz şekeri, portakal suyunu ve rendesini ilave ederek tencerenin kapağını açık tutarak suyunu çekip tavuklar pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine 1 çay kaşığı kadar tarçını
her tarafına gelecek biçimde dağıtarak tencerenin kapağını kapatarak 10 dk kadar bekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.