Yükleniyor...

Pekmezli Piliç

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 431
Süre: 20-40dk
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay


Malzemeler
8 adet ızgaralık
tavuk butu
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
karabiber
2 diş sarmısak (kıyılmış)
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
120 ml. ketçap
60 ml.
portakal suyu
60 ml. su
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı pekmez



Yapilis Tarifi
Etleri yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine tuz, karabiber serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağı ısıtıp, sarmısakları 1-2 dakika soteleyin. Ketçap, portakal suyu, su, esmer şeker ve pekmezi ilave edip ısıtın. Hazırladığınız sosu fırça ile etlerin üzerine sürüp 15 dakika daha pişirin. Kalan sosu ısıtıp etlerle birlikte servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.