Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram Su 4 su bardagi 800 gram Tuz 2 tatli kasigi 12 gram Un 3 yemek kasigi 18 gram Yogurt 1 2/3 su bardagi 360 gram
Yumurta 1 adet 50 gram Margarin veya tereyagi 4 yemek kasigi 40 gram
Nane 1 ½ yemek kasigi 2 gram
Yapilis Tarifi Pirinci yika, su ve tuz ile tencereye koy, iyice yumusayana degin, yaklasik 30 dakika pisir. Unu, ayri bir kapta, yogurtla ez, içine yumurtayi kir, karistir, sicak çorbadan birkaç kasik koyarak ilit. Yogurtlu karisimi tencereye azar azar ekleyerek, çorbayi sürekli karistir, kaynayincaya kadar karistirmaya devam et. 10 dakika pisir. Yagi tavada erit, naneyi kat, birkaç kez çevir, ocaktan al, çorbanin üzerine gezdir.
İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler