Yükleniyor...

Tarçınli Hindi Göğsü

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 681
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
750 ghindi göğüs eti (kemik ve derileri ayıklanmış)
2 tatlı kaşiğiÇiçekyağı
3 dissarmisak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşiği tarçin
4 Çorba kaşiğituzsuz
tavuk (ya da hindi) suyu
1 tatlı kaşiğisusamyaği (isteğe bağli
1 çorba kaşiğisoya sosu (ya da şoyu)



Yapilis Tarifi
Sarmısaklar, tarçın, tavuk (ya da hindi) suyu, susamyaği (isteğe bağlı) ve soya sosunu (ya da şoyuyu) pek derin olmayan bir tencerede karıştırın. Sivri uçlu bir biçakla hindi etinin kalın bölümünün üstünde 1 cm derinliğinde delikler açıp, tencereye koyarak, baharatli karışıma iyice bulayın. Sonra tencereyi buzdolabina kaldırıp, hindi göğsünü ara sira çevirerek, 8 saat soğutun.
Önce fırınınızı 180 OC'a (4'e) isitin. Buzdolabindaki tencereyi alıp, hindi göğsünü birtabağa çikararak (üstüne yapışmış sarmısakları bir kaşığın tersiyle yeniden tencereye sıyırın), bir kenarda oda sıcaklığını alrncaya kadar bekletin. Çiçekyağını ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, kabi orta ateşe oturtarak, yağı isitin. Isınınca hindi göğsünü koyup, 4 dakika kızartın. Altüst edip, mutfak fırçasıyla kabin dibinde biriken yağları üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pişirin. Sonra kabi fırına verip, hindi göğsünü 15 - 20 dakika (arada 1 kez, üstüne tenceredeki baharatli karışımdan sürün) pişirin. Kabı ateşten alıp, hindi göğsünü bir servis tabağına çikararak, 15 dakika bekletin. Sonra dilimleyip, servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.