Yükleniyor...

Domatesli Antrikot

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 963
Süre: 40-60dk
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay

Malzemeler
6 parça antrikot
6-8 marul yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6
patates
6
domates
6 diş
sarımsak
1'er tatlı kaşığı
kimyon ve
kekik
1 çay kaşığı
karabiber
1 tatlı kaşığı
tuz
Marinat malzemesi:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı süt



Yapilis Tarifi
Marinat için; zeytinyağı, limon suyu ve sütü çukur bir kapta karıştırın. Antrikotları ekleyip 5 saat bekletin. Etleri alıp süzün. Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup halka halka dilimleyin.
Bir kaşık zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Antrikotları ekleyip iki taraflı kızartın. Patates dilimlerini aynı tavada kızartın. Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın. Üç marul yaprağını yağlanmış kare fırın kabına yerleştirin.
Marul yapraklarının üzerine antrikot ve patatesleri dizin. Kalan yağı tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin. Domates, kimyon, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Domates sosunu patateslerin üzerine paylaştırın. Kalan marul yapraklarını üzerlerine kapatın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün. 10-15 dakika daha pişirin. Marul yapraklarını etlerin üzeriden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.