Yükleniyor...

Buğday Çorbası

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 725
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı
buğday
1 adet et bulyon
4 su bardağı su
3 , 4 yaprak marul
1 su bardağı yoğurt
(Yoğurt ekşi değil ise yarım limon)



Yapilis Tarifi
Akşamdan buğdayları soğuk su içinde bekletin.
1 adet soğan doğranıp kavrulur. Yarım su bardağı su eklenir. 1 adet et bulyon bir kapta eritilerek çorbanın içine eklenir. Su kaynayınca buğday atılır. Buğdaylar pişince ince ince kıyılan marul içine eklenir. 1 dakika kadar daha pişirilir. Ateşin altı söndürülür.
Bir kavanozda yoğurt çalkalanır, eğer yoğurt ekşi değil ise yarım limon sıkılır. Daha sonra yoğurdun içine çorbadan biraz konulur (Yoğurt çorbaya eklenir iken kesilmesin diye) . Yoğurt yavaş yavaş çorbanın içine karıştırılır. Servis edilirken uzerine kırmızı biberli yağ dökülür.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.