Yükleniyor...

Fesleğenli Cevizli Sebzeli Kuskus Kapama

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 679
Süre: 40-60dk
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay


Malzemeler
3 su bardağı kuskus makarna
3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
2 adet çarliston biber
10 Adet mantar
2 adet kabak
4 adet taze soğan
1/2 su bardağı süt
1/2 demet nane
1/2 demet dere otu
1/2 demet feslegen
1 su bardağı rende
kaşar
6 su bardağı su
Yarim su bardağı ceviz
Tuz-
karabiber


Yapilis Tarifi
Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp kıyın.Mantarların saplarını çıkarıp kıyın.Kabakların kabuklarını kazıyıp rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.Taze soğanları, dere otunu,feslegeni ve taze naneyi ayıklayıp kıyın.
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp içine kıyılmış çarliston biberleri koyup kavurun.Daha sonra içine kıyılmış mantarları ekleyip mantarlar suyunu çekinceye kadar sote etmeye devam edin.Daha sonra içine rende kabak ve kuskusu ekleyip sote etmeye devam edin.
En son olarak cevizi ilave edip karıştırın. Üzerine kıyılmış naneyi, dere otunu, taze soğanları,feslegeni ve tuz- karabiberi ve suyu koyup karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekip pişinceye kadar tutun.Pişen kuskusu demlendirdikten sonra servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.