Yükleniyor...

Vişneli Ekmek Kadayıfı

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 855
Süre: 40-60dk
Servis: 10-Fazla
Zorluk: Kolay


Malzemeler
(30 dilim)
1 adet ekmek kadayıfı
2200 ml. su
750 gr. tozşeker
500 gram vişne
2 çorba kaşığı limon suyu
3 rulo kaymak



Yapilis Tarifi
Ekmek kadayıflarının üzerine 1200 ml. su gezdirin ve 20 dakika dinlendirin. Kağıt havlu ile fazla suyunu alıp, tepsiye yerleştirin. Tencereye kalan su, tozşeker, vişneler ve limon suyunu koyun. Kısık ateşte su kaynama noktasına geldikten sonra 15 dakika kaynatın. Hazırladığınız vişneli şerbeti ekmek kadayıfın üzerine yavaş yavaş dökün. Kısık ateşte, tepsiyi çevirerek 30-40 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. Dilimleyerek kaymakla birlikte servis yapın.
Not: Kullanacağınız tepsi yüksek kenarlı, mümkünse kalın tabanlı ve ekmek kadayıfından en az 6-7 cm. büyük olmalı.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.