Yükleniyor...

Portakallı Pilav

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 515
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
2 su bardağı baldo
pirinç
2.5 su bardağı su
1 su bardağı taze
portakal suyu
2 çorba kaşığı iri rendelenmiş
portakal kabuğu
1 çay bardağı kuru üzüm
40 gr.tereyağı
Tuz


Yapilis Tarifi
Pirinci tuzlu sıcak su da 30 dk.bekletin. Süzüp bir kaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Portakal suyu, su üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.