Yükleniyor...

Brüksel Lahanalı Pilav

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 563
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
3 su bardağı
pirinç
2 çorba kaşığı arpa şehriye
50 gr.tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr.
brüksel lahanası
1 kahve fincanı konserve
mısır
5 su bardağı et suyu
Tuz,
karabiber


Yapilis Tarifi
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bir kaç kez yıkayıp süzün. Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin. Bir tencerede tereyağını eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytin yağını ilave ederek 2 dakika kavurun. Brüksel lahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.