Yükleniyor...

Sarambula

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 1833
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Tavsiyeler Karadeniz yöresine ait bir yemektir.Ssıcak yenilmesi tavsiye edilir. Malzemeler
250 gr pazı (çok geniş yapraklı olmasın)
Yarım demet maydanoz
2 sap
pırasa
Yarım çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı pul biber
1 kase
mısır yarması
1 çay kaşığı iç yağ
Yarım çay bardağı
sıvı yağ
1 litre su



Yapilis Tarifi
Pazı saplarıyla birlikte ince ince doğranır,pirasa ince ince doğranır. Sıvı yağ ve iç yağ kızdırıldıktan sonra doğranan sebzeler içine atılarak kavrulur. Salça ve pul biber eklenir. Biraz daha kavrulur ve su eklenir su kaynadığı zaman yarma katılarak katılır tuzu ilave edilir. Pişmeye bırakılır. Yaklaşık yarım saat veya daha fazla pişmesi gerekir. Yarma biraz geç pişer. Su az gelirse ekleme yapılır. Sulu bir yemek olmuyor zaten ama yarma çok su çekebiliyor (mısırına bağlı). Piştikten sonra kıyılmış maydanoz serpilir.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.