Yükleniyor...

Havuçlu Tirendaz

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 498
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay


Malzemeler
2 poşet toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
20 adet bebe bisküvisi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
4 adet orta boy havuç
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket
vanilya
Üzeri için
3 adet orta boy havuç
5 yemek kaşığı toz şeker



Yapilis Tarifi
Öncelikle, 4 adet havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyip üzerine 6 kaşık toz şekeri ekleyin. Bir tavada 5-6 dakika kadar karıştırarak pişirin. Derin bir kapta krem şanti ve sütü katılaşıncaya kadar çırpın. Dövülmüş ceviz, vanilya ve soğumuş havucu ekleyin. Ufaladığınız bebe bisküvilerini ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Üzeri için, 3 adet havucu irice rendeleyip üzerine 5 kaşık toz şekeri ekleyin. Sonra, kısık ateşte 7-10 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirip iyice soğutun Bir taraftan da alüminyum folyoyu iki karış uzunluğunda kesin. Pişirip soğuttuğunuz havuç rendesini elinizle folyonun her tarafına yayın. Buzdolabındaki krem şantili havuçlu bisküviyi alüminyum folyonun uzun kenarına kaşıkla boydan boya yerleştirin. İki elinizle yuvarlayarak düzgün bir rulo yapıp folyoyu kapatın. Buzdolabının buzluğuna yerleştirip sertleşmesi için 2-3 saat kadar bekleyin. Servise sunacağınız zaman alüminyum folyoyu çıkarıp birkaç dakika bekletin. Dilimleyerek servise sunun.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.