Yükleniyor...

Mısırlı Piliç Corbası

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 620
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
1,5 litre piliç suyu
450 gram
mısır (konserve, süzülmüş)
150 ml. krema
Yarım tatlı kaşığı taze
zencefil (rendelenmiş)
3 çorba kaşığı tereyağı
8 adet taze soğan (ince doğranmış)
35 gram
mısır unu
60 ml. su
2 adet yumurtanın beyazı
2 çorba kaşığı su (ekstra)
150 gram
tavuk göğüs eti (ince doğranmış, haşlanmış)
4 dilim
tavuk salam (ince doğranmış)



Yapilis Tarifi
Piliç suyu, mısır, krema, zencefil, yağ ve soğanın yarısını kaynama noktasına getirin. Mısır unu ve suyu iyice karıştırıp, tavuk suyuna katın. Karışım kaynamaya başlayıp, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ateşi kısın. Yumurta beyazını 2 çorba kaşığı su ile çırpın, bir kepçe çorba suyunu da karıştırarak ekleyin ve hepsini çorbaya azar azar karıştırarak ilave edin. Etleri ve salamı çorbaya katıp karıştırın ve üzerini kapatmadan ısıtın. Çorbanın üzerine kalan ince doğranmış taze soğanları serperek servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.