Yükleniyor...

Kasarli Tavuk Tava

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 701
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
500 gr
tavuk gogsu
1 kase rendelenmis
kasar peyniri
Bir kase
mantar
4 tane
domates
2 tane sivri tatli biber
1 yemek kasigi salca
1 fincan zeytin yag
1 yemek kasigi soya sosu
2 dis
sarimsak
1 cay kasigi tuz
1 cay kasisi
karabiber
1 cay kasigi kirmizi pul biber

Maydanoz


Yapilis Tarifi
Kusbasi dogradigimiz tavuk goguslerimizi tavada kizdirdigimiz zeytin yaginda sarimsaklarla birlikde kizarincaya kadar pisiriyoruz. Her iki tarafi kizarmis olan tavuk goguslerimizin icine soya sosumuzu ilave ediyoruz. Orta atesde 5 dakika agzi kapali sekilde pisirdikden sonra tavuklarimizin icine ince dogradimiz maydonoz sivri biber ve kesilmis mantarlarmizi, kabuklarini soyup kus basi dogradigimiz domates ve salcamizi ilave ediyoruz. Kalan diger butun baharatlarimizida ekledikten sonra orta atesde ustu kapali bir sekilde pisirmeye devam ediyoruz. Yemegimizin suyu hafif cekmeye basladiginda yemegimizin kapagini acarak biraz daha pisirdikten sonra yemegimizi ocaktan alip borcam firin tepsisine koyup uzerlerini rendelenmis kasar peynirimizi serpiyoruz. Onceden isitilmis orta dereceli firinda kasar peynirleri pembelesinceye pisiriyoruz.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.