Yükleniyor...

Pekmezli Muhallebi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 537
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
7 yemek kaşığı
mısır nişastası
7 su bardağı su
2 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz



Yapilis Tarifi
Derin çırpma kabında nişastayı, suyu ve pekmezi mikserle çırpın. Birbirileri ile özleşsinler. Sonra bir tencereye dökün. Orta ısılı ateşin üzerine tencereyi koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Biraz ılınması için bir kenara bırakın. Kaymak tutmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Ortası delik kek kalıbını soğuk suyla ıslatın. Ilınan pekmezli karışımı kalıba dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters cevirerek tatlıyı kalıptan çıkarın. Üzerini cevizle süsleyin.

Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.