Yükleniyor...

Tulum Peynirli Piliç Lazanya

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 547
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
8 adet lazanya hamuru
200 gr piliç göğüs eti
1 adet kuru soğan
4 corba kaşığı tereyağı
200 gr
tulum peyniri
1 tutam
maydanoz
Yarım çay kaşığı
karabiber
Tuz

Domates sosu için :
2 corba kaşığı tereyağı
400 gr
domates
2 corba kaşığı taze
kekik
2 diş
sarımsak
4 corba kaşığı taze veya
eski
kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş
karabiber
Tuz


Yapilis Tarifi
Yemeğin içini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın. Sonra soğanı tereyağında soteleyin.Diğer tarafta piliçleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.Sotelenmiş soğana piliçleri ilave ederek renk alıncaya kadar kavurup ocaktan aıln.Hazırladığınız piliçli karışıma tulum peyniri, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ile karıştırın.
Lazanya hamurlarını bol suda 7 dakika haşlayın.Yemeğin iç malzemesini lazanya hamurlarına koyup, rulo şeklinde sarın.
Domates sosunu hazırlamak için önce domateslerin kabuklarını soyun ve küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.Tereyağını eriterek domatesleri ilave edin.Taze kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber ile karıştırın.Isıya dayanıklı bir fırın kabına önce sostan bir miktar dökün, üzerine hazırladığınız rulo lazanyaları sıralayın.
Lazanyaların üzerine kalan sostan dökerek, daha önce rendelediğiniz kaşar peynirini serpin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirin.Taze fesleğen veya kekik dalları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.