Yükleniyor...

Fındıklı Lokma

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 535
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 10-Fazla
Zorluk: Kolay


Malzemeler
Hamuru icin:
5 su bardagi un
1 tatli kasigi tozseker
1 tatli kasigi toz maya
1 Adet yumurta
2 su bardagi su
Üzeri icin:
1 cay bardagi dövülmüs findik
Serbeti icin:
2 su bardagi toz
seker
3 su bardagi su
1 cay kasigi limon suyu



Yapilis Tarifi
Serbeti icin:
Su ile sekeri tencereye koyup seker erinyene kadar karistirin. Serbetin koyulasmasi icin 15 dk. kaynatip limon suyunu ilave ettikten sonra ocagin altini kapatin.
Lokma hamuru icin:
Cukur bir kabin icerisine 1 su bardagi ilik su koyup mayayi ilave edin.
Seker eridikten sonra yumurtayi kirip suyu ekleyerek karistirmaya devam edin.Yavas yavas unu döküp bir yandan da kabin icindeki malzemeyi koyu kivama gelene kadar elinizle yogurun.Üzerini bir bezle kapatip mayalanmasi icin 30-35 dk. bekletin.
Mayalanan hamurdan bir miktar alip avucunuzda sIkarak kizgin yaga yavasca birakin.Tencereyi sallayarak lokmalari nar gibi kizartin.Yagin icinden aldiginiz lokmalari sogumus suruba atip 5 dk. bekletin. Serbetin icinden lokmalari süzgecle alip servis tabagina dizin.Üzerine findiklari serpistirip ilikken servis yapin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.