Yükleniyor...

Tavuklu Barbunya

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 2640
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
1/2 kg
barbunya
3 parça kemikleri alınmış
tavuk budu(iri parçalar halinde doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyaği
1 bardak sıcak su
1 baş soğan(küp doğranmış)
2 adet sivri biber (2cm.kalınlığında doğranmış)
1 adet büyük domates(küp doğranmış)
7-8 diş sarımsak(soyulmamış)
Tuz,
karabiber
2 dilim limon



Yapilis Tarifi
Barbunyaları ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencerede 20-30 dakika kadar haşlayın.Haşlama suyuna iki dilim limon koyun.Haşlanan barbunyaları süzüp bir kenarda bekletin.Tencereye zeytinyağını koyun önce tavuk parçalarını kızarmaya başlayıncaya kadar soteleyin.Tavuklar pişerken karabiberi koyun.Daha sonra sivri biberi arkasından da soğanlarla soyulmamış sarımsakları ekleyin.Soğanlar pembeleşinceye kadar hepsini kavurun.Daha sonra domatesi,haşlanmış barbunyaları ve tuzu ilave edin.Domatesler suyunu salınca,sıcak suyu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.