Yükleniyor...

Fıstıklı Kolay Baklava

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 496
Süre: 40-60dk
Servis: 10-Fazla
Zorluk: Kolay

Tavsiyeler Fıstık yerine fındık veya cevizde kullanılabilir.Malzemeler
8 adet yufka
250 gram tuzsuz antepfıstığı
2 çorba kaşığı tozşeker
150 gram tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı
buğday nişastası
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu



Yapilis Tarifi
Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip, 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Bir tepsiye tüm yufkaları yayın. Tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp, kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yufkaları yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip, üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin. Isıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.