Yükleniyor...

Sütlü Hindi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 517
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
1 tabak
hindi göğüs kuşbaşı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan (halka doğranmış)
100 gram
mantar (4'e bölünmüş)
1 çorba kaşığı nişasta
2 adet büyük boy
patates (1 cm. halka doğranmış)
1,5 su bardağı süt (kaynar)
1 çay kaşığı
köri,
kimyon,
yenibahar,
karabiber


Yapilis Tarifi
Isıtılmış 4 çorba kaşığı yağda soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Mantarları katıp, hızlı ateşte karıştıra karıştıra suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edin. Mantarlı karışım ılınınca içine etleri, nişasta, köri, kimyon, yenibahar ve karabiberi de katıp, harmanlayın. Kalan zeytinyağı ile fırın kabını yağlayın, patatesleri iki sıra olarak dizin. Üzerine baharatlı et karışımını yayın. Etlerin üzerine kaynar sütü gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.