Yükleniyor...

Lobyo Phala (Barbunyali Kara lahana) Gürcü Mutfagi

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 1449
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay



Tavsiyeler Cadi (Misir ekmegi) ile yenilmesi tavsiye edilir.Malzemeler
2 demet kara
lahana
1 su bardagi
barbunya
1.5 corba kasigi tereyagi
Süt harci icin:
1 su bardagi ceviz ici
1 dis sarmisak
Yarim demet kindzi(taze kisnis otu)
3 adet sivri biber
2 yada 3 dal
maydanoz
2 yada 3 dal sasprami(taze yada kuru feslegen)



Yapilis Tarifi
Kara lahanalar kücük kücük dogranir.Bir tencerede kaynayan suya atilan kara lahanalar bir süre haslanir. Rengi degisen ve yumusayan karalahanalarin ilk suyu, süzülerek dökülür.
Üzerine yeniden su eklenen karalahanalar, iyice yumusayana kadar tekrar kaynatilir. Ayri tencerede, geceden islatilmis barbunyalar da haslanana kadar kaynatilir.Yumusayan barbunyalar lahanaya eklenir ve haslanana kadar pisirilir. Lobyo Phala, kaynarken misir unu da eklenir. Kara lahananin harci, tahta havanda hazirlanir.Ceviz,tuz,sarmisak,kindzi,sasprami,biber ve maydanoz havanda iyice dövülür. Lobyo Phala pistikten sonra ocaktan alinmaya yakin bu harc eklenir ve fazla kaynatilmadan ocaktan alinir. Üzerine tereyagi eklenen Lobyo Phala sicak olarak servis yapilir.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.