Yükleniyor...

Vişneli İrmik Helvası

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 504
Süre: 40-60dk
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay


Malzemeler
2 su bardağı
irmik
2 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 su bardağı vişne suyu
1 su barağı su
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne



Yapilis Tarifi
Öncelikle 2 su bardağı irmiği genişçe bir tencereye alın.Kısık ateşte irmiği yağsız olarak 40 dakika kavurun. 2 su bardağı tozşeker, 100 gr margarin, 2 su bardağı vişne suyu ve 1 su bardağı suyu kavurduğunuz irmiğe ilave edin. Karıştırıp kaynatın. Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Demlenince çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip, karıştırın ve servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.