Yükleniyor...

Güveçte Turşulu Pilav

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 548
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
2 kase
pirinç
2 kase su
5 adet salatalık turşusu
100 gram iri dövülmüş
fındık
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kesme şeker
Tuz,
karabiber


Yapilis Tarifi
Pirinci ayıkladıktan sonra sıcak ve tuzlu suda bir saat bekletin. Nişastalarının gitmesi için bol suda yıkayın ve süzün. Toprak bir kaba iki çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Su, tuz ve iki adet kesme şekeri ilave edin. Su kaynayınca pirinci ekleyin. Tencereye bir kapak kapatın. Kısık ateşte ya da orta ısılı fırında 20 dakika pişirin. Turşuları küçük küçük doğrayın. Fındık ve karabiberle birlikte pilava ekleyin. Harmanlayarak servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.