Yükleniyor...

Sarımsak Soslu Limonlu Piliç

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 503
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
1 limon suyu
6 diş
sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
4 Adet tavuk göğüs
1 çay bardağı mayonez
1 çorba kaşığı limon suyu ekstra
1 kg.
patates (ikiye kesilmiş)
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı
elma sirkesi
8 yaprak fesleğen
Tuz


Yapilis Tarifi
Limon suyundan bir çorba kaşığı ayırın. Limon suyu, sarmısağın 1/3'ü ve zeytinyağının yarısını iyice çırpın, etlerin ilave edip her taraflarını bulayın. Üzerini streçle kapatın ve buzdolabında bir gece dinlendirin. Mayınez, kalan limon suyu ve kalan sarmısağın yarısını karıştırıp üzerini streçle kapatın. Patateslerin üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-12 dak. pişirin ve süzün. Patatesleri yağsız bir tavada, orta ateşte sallayarak 3-4 dak. ısıtın. Tereyağı, krema, sirke, tuz ve kalan sarmısağı ekleyin, yumuşayıncaya kadar ezerek iyice karıştırın ve ateşten alın. Kalan zeytinyağını ısıtın, etleri marinatın içinden süzerek alın, tavaya koyun ve her iki yüzlerini hızlı ateşte 4-5 dak. pişirin. Ateşi kısın, 5 dak. daha pişirip tavadan alın ve sıcak tutun. Servis yapmadan önce patates püresine fesleğenleri ekleyip harmanlayın. Patates püresinin üzerine etleri yerleştirin, hazırladığınız mayonezli sosu gezdirin ve arzu ederseniz yeşil salata ile beraber servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.