Yükleniyor...

Aromatik Pilav

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 526
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay


Malzemeler
2 su bardağı basmati
pirinç, 3.5 su bardağı su, 225 gr.
mantar, 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 çay kaşığı
kişniş, 1 çay kaşığı
toz
tarçın, 8 diş
karanfil, 2 Adet defne yaprağı, 1 tutam
karabiber, yeter kadar
tuz



Yapilis Tarifi
pirinci bol suda birkaç kez yıkayıp süzün. tane tane olması için bir tepsiye yayarak kuruyuncaya kadar bekletin. mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtıp mantarları ilave edin. hafif sote edip tüm baharatları ve defne yapraklarını ekleyin. pirinç, 1 çay kaşığı tuz, ve 3.5 su bardağı suyu ilave ederek tencereyi hızlı ateşe alın. kaynamaya balayınca ateşi kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. tencereyi ocaktan alıp pilavın üzerine kağıt havlu ile örtün ve kapağını kapatınç 10-15 dakika demlenmeye bırakın. tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.