Yükleniyor...

tavuklu mantı

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 475
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta


Malzemeler
1 kg un
2 su bardağı süt
1
yumurta
tuz1Adet tavuk göğsü

karabiber
1 adet soğan
haşladığımız tavuğun suyu












Yapilis Tarifi
unu havuz şeklinde açıp ortasına 1 yumurtayı kırın daha sonra süt ve tuzu ekleyip yoğurun sert bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın diğer tarafta haşladığınız tavuk göğsünü iyice ufak parçalara ayırarak didikleyin tavanızda küp küp doğradığınız soğanları pişirin daha sonra haşlanmış tavuk etlerinizi koyup tuz ve karabiberini serpipgüzelce kavurun
hamurunuzu mantı hamuru kalınlığında açın ve kareler halinde kesin yalnız kestiğimiz kareler normal mantı karelerinden biraz daha büyük olacak içerisine hazırladığımız malzeden koyup karelerin iki kenarlarını birleştirmek suretiyle bohça yapalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim altı pişipte üstü kızarmaya başladığında üzerine tavuk suyunu dökelim üstünü haf
f kapatacak kadar olsun suyunu çekene kadar pişirin fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirin

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.