Yükleniyor...

Pepeçura

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 729
Süre: 40-60dk
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay

Tavsiyeler üzüm suyu: 3 kg.kırmızı üzüm (tanelenmiş), 1 çay bardağı su
üzüm taneleri ve suyu 30 dk.pişirip, ezin. temiz bir mutfak tülbentinden geçirerek süzün.
Malzemeler
2.5 lt.kırmızı üzüm suyu
2 su bardağı
mısır unu
1 çorba kaşığı nişasta
süslemek için ceviz taneleri



Yapilis Tarifi
mısır unu ve nişastayı karıştırın. 1,5 su bardağı üzüm suyunu mısır ununa karıştırarak katın. kalan üzüm suyunu kaynama noktasına getirin ve mısır unlu üzüm suyunu karıştırarak ilave edin. karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin. porsiyonluk kaplara dökün. soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.