Yükleniyor...

Saçakli Manti

Türk Mutfağı | Ekleyen: | İzlenme: 502
Süre:
Servis: 4
Zorluk: Orta



Malzemeler
5 adet yufka
2 Adet tavuk gögsü ve suyu
2 su bardagi
nohut
1 kase yogurt
3-4 dis
sarimsak
Yeteri kadar kirmizi pul bîber,
tuz,
karabiber,
maydanoz



Yapilis Tarifi
Yufkalari teker teker oklavaya sarip bozmadan oklavayi çikarin. sardiginiz yufkalari bir parmak kalinliginda kesin.
Daha önceden isittiginiz nohut ve tavugu birlikte pisirin. Içerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmis yufkalari dagitarak yayip on dakika firinda tutun. Firindan çikarip üzerine dilimlenmis tavuk ve nohutlari yerlestirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.
Tekrar firina sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika firinda pisirin. Firindan çikarinca üzerine sarimsakli yogurt gezdirip kirmizi pul biber ve dogranmis maydanoz serpin. Servis tabagina alip, sicak olarak servise sunun.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.