Yükleniyor...

Tepsi Mantisi

Türk Mutfağı | Ekleyen: | İzlenme: 509
Süre:
Servis: Zorluk: Kolay



Malzemeler
Hamuru Için
2 Çorba kasigi Siviyag
1 Adet Yumurta
1 Tatli kasigi Tuz
6 Su Bardagi Un
Yeterince Su
Ici için
250 gr Kiyma
2 adet cok ince kiyilmis sogan
Tuz ve
karabiber
Sosu icin
1 Çorba kasigi Tereyagi
1 Çorba kasigi Salça
1 lt su



Yapilis Tarifi
Unun ortasini havuz gibi açip, yumurta, su ve tuzla yogurarak sert bir hamur yapalim. Hamuru bezelere ayirarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalim.
Yufkalari küçük kareler seklinde keselim. Icine iyice yogurdugumuz ic malzemelerinden bir miktar koyup,yildiz seklinde katlayip, yagladigimiz tepsiye dizelim ve 200 derecede firinda kizartalim.
Daha sonra salca ve yagi suyla beraber eritin,firindan aldigimiz mantilarin uzerine bosaltalim.Tekrar firina verip,mantilarin suyu isinana kadar bekletelim,yalniz su kaynamamali.Daha sonra sarmisakli yogurtla servis yapalim.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.