Yükleniyor...

Peynirli Misir Çorbasi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 601
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Tavsiyeler Peynirli misir çorbasini servis yapmadan bir gün önce hazirlayabilirsiniz. Isitildiginda lezzetinden hiçbirsey kaybetmez. Haslanmis misiri dondurulmus olarak kullanabileceginiz gibi eger bulabilirseniz konserve küçük misir da kullanabilirsiniz. Malzemeler
2 çorba kasigi sivi yag
2 adet dogranmis sogan
1 tatli kasigi kimyon
4 su bardagi
tavuk suyu
2 adet orta boy
patates (soyulmus ve küçük küçükdogranmis)
1 su bardagi haslanmis ve püre halina getirilmis misir
2 su bardagi haslanmis misir
1/4 su bardagi ince kiyilmismaydanoz
1 su bardagi rendelenmis çedar peyniri
1/4 su bardagi krema (arzuya göre)
Tuz,
karabiber



Yapilis Tarifi
Kalin tabanli bir tencerede yagi isitin. Sogani ekleyip harli atestte rengi degisene kadar yaklasik 5 dakika pisirin.
Dövülmüs sarimsak ve kimyonu ekleyip karistirarak 1 dakika pisirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynatin. Patatesi ekleyip atesi
kisin. Kapagini kapatmadan 10 dakika pisirin.
Püre haline getirdiginiz misiri,haslanmis misir tanelerini ve maydanozu ekleyin. Kaynamaya birakin. Kaynadiktan sonra 10 dakika harli ateste pisirin.
Peyniri, tuz, karabiber ve kremayi ekleyin. Peynir eriyinceye kadar kisik ateste pisirmeye devam edin. Sicak sicak servis yapin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.