Yükleniyor...

Limonlu Tavuk

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 502
Süre: 20-40dk
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay

Malzemeler
8 Adet Tavuk kalça
4 yyemek kasigi Zeytinyagi
4 adet Taze sogan
1 adet Limon
2 su bardagi
Tavuk suyu
2 dis sarmisak
1 tatli kasigi Nisasta
1 yemek kasigi Ayçiçek yagi
1 tatli kasig
Kekik
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
Tuz-
karabiber


Yapilis Tarifi
Taze soganlari ayiklayip dograyiniz 2.Sarmisaklari kiyiniz. Limonun suyunu sikip, kabugunu rendeleyiniz. Yayvan bir tencerede 4 yk. Zeytinyagini ve kiyilmis sarmisaklari kizdirip, tavuk kalçalarini ilave edip, renk verdiriniz. Renk alan tavuk kalçalarini isiya dayanikli bir firin kabina diziniz. Küçük bir tencerenin içine tavuk suyunu, limon suyunu ve limon kabugu rendesini koyup kaynatiniz. Küçük bir kasenin içinde ayçiçek yagini ve nisastayi boza kivamina gelinceye kadar karistiriniz 8.Kaynayan tavuk suyuna nisasta karisimini karistirarak ilave edip, tüz ve karabiber ile baharatlandiriniz. En son olarak tavuk kalçalarinin üzerine kiyilmis taze soganlari, kekigi , kirmizi pul biberi ve sosu döküp, önceden 200 derecede isittiginiz firinda tavuklar iyice kizarana kadar pisiriniz.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.