Yükleniyor...

Lezzet Ücgeni

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 537
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
5 kasik margarin
1 orta boy sogan
700 gr koyun kiyma
4/5 su bardagi et suyu
3 Adet yumurta sarisi
700 gr civarinda
patates püresi



Yapilis Tarifi
Soganlari ince sekilde kiyin. Bir yanda da etsuyunu bir tasim kaynatin. Baska bir tencerenin içine 3 kasik margarini eritin yag kizinca soganlari ilave edip hafif örseleyin sonra kiymayi da katip sik sik karistirarak birkaç dakika kavurun. Sicak olarak etsuyunu ilave edin. Tencerede ki malzemeyi 10 dakika kadar kisik ateste pisirin. Sonra derince bir firin kabina tenceredeki pismis soganli kiymayi yayin. Yumurta sarilarini patates püresine katip karistirin. Bu püreyi sikma torbasina doldurup kiymanin üzerini tamamen örtecek sekilde sikin. Üzerine kalan eritilmis 2 kasik margarini sürün. Önceden isitilmis 200 derecelik firina sürün. Pürenin üzeri kizarip yer yer kahverengi lekelere benzemis altin sarisi bir renk alincaya kadar pisirin. Pistikten sonra üçgen parçalar halinde kesin. Sicak servis yapin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.