Yükleniyor...

Imambayildi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 521
Süre: 30dk
Servis: 5
Zorluk: Kolay



Malzemeler
5 orta boy
patlican
3 orta boy sogan
3 iri
domates (kabuklari soyulup dogranmis)
3 yesil biber ( dogranmis)
3 dis
sarimsak
½ su bardagi zeytinyag
1 kesme
seker
½ demet maydanoz

Tuz



Yapilis Tarifi
Patlicanlari alaca soyup uç kisimlarinda 2 'ser cm. kalacak sekilde ortalarindan biçakla yarin. Tuzlu suda yarim saat bekletin.
Bir tavada yagi kizdirin. Patlicanlarin suyunu iyice siktiktan sonra tavaya atip kizartin. Kizaran patlicanlari çikarip genis bir tencereye yerlestirin.
Tavada kalan yagin içine önce soganlari koyup sarartin daha sonra domates, tuz, seker ve biberleri atin. 15 dakika agir ateste pisirin. Atesten indirince ince kiyilmis maydanozu ilave edin.
Patlicanlari yarik tarafindan esit olarak paylastirdiginiz harçla doldurun. 1,5 su bardagi suyu ve harcin suyunu ilave ederek kisik ateste pisirin. Soguk olarak servis yapin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.