Yükleniyor...

Karnıyarık

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 524
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
6 adet orta boy
patlican
2 adet sogan
3 Adet domates
250 gr. kiyma
1/3 bardak çiçek yagi
2 çorba kasigi margarin
1 bardak et suyu
1/2 demet maydanoz

Karabiber
Tuz



Yapilis Tarifi
Patlicanlari alaca soyup ortalarindan ikiye ayirin. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlicanlari tuzlu sudan çikarip bol suda yikayin ve kevgire çikarin.
Bir kenarda domateslerin kabuklarini soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çikartip küçük parçalara dograyin.Soganlari zar seklinde dograyin. Bir tavada çiçek yagini kizdirip bir bezle kuruladiginiz patlicanlari hafif pembemsi bir renk alana kadar kizartin.
Diger bir tavada 2 çorba kasigi margarin eritip, soganlari 1-2 dakika kavurun. Kiymanin 4 / 5 'ini ilave edip kavurmaya devam edin. Kiymalar suyunu salip da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe renk alinca, atesten alin ve tuz, karabiber ile kiymanin geri kalanini ilave edip karistirin. Bu karisimi yarilmis patlicanlarin içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyun.
Patlicanlari bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sicak et suyunu üzerlerine döküp firinda veya ates üzerinde 20 dakika kadar pisirin. Üzerine kiyilmis maydanozlar serperek servis yapin


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.