Yükleniyor...

Kuymak (Mihlama)

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 660
Süre: 10-20dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
1 su bardagi misir unu
100 gr. Trabzon tereyagi
150 gr. Trabzon Imansiz peynir
1 su bardagi sicak su



Yapilis Tarifi
Tereyagini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökerek, tereyagi ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini saglayin. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayin. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Pistikten sonra servis yapin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.