Yükleniyor...

Deniz Mahsüllü Spagetti

Italya Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 1024
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
450 gr. kabuklu
midye (konserve
midye veya istiridye de kullanilabilir.)
225 gr. ayiklanmis taze vaye dondurulmus küçük karides
1/2 bardak beyaz sofra sarabi
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 çay kasigi Sarmisak sosu
450 gr. soyulup dogranmis
domates
400 gr. Aldente çubuk makarna
2 yemek kasigi dogranmis taze
maydanoz
Tuz ve
karabiber



Yapilis Tarifi
Midyeleri soguk suda temizleyin ve bir biçakla sakallarini kesin. Kabuklari açilana dek sarapla haslayin. Midyeleri bir tabaga çikarin. Açilmamis olanlari atin. Pisirme suyunu tekrar kullanmak üzere ayirin. Yagi ve sarmisagi 1-2 dk. kavurun. Domatesleri ekleyin. Bir kenara ayirdiginiz pisirme suyunu, küçük karidesleri ve maydanozlari da katarak pisirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Makarnayi haslayin. 30 cm x45 cm`lik 4 parça alüminyum folyo veya parsömen kagidi hazirlayin. Her birini bir tabagin üzerine yayin. Ayri bir kapta makarnayi domates sosuyla karistirin. Midyeleri ekleyin. Esit miktarda soslu makarnayi folyolara yerlestirin. Kenarlarini büküp bohça haline getirin. Bohçalarinizi 150°C isitilmis firinda 8-10 dk. pisirin. Her bohçayi ayri bir tabaga alarak servis yapin

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.