Yükleniyor...

Ispanakli Hindili Manti

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 531
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Zor

Malzemeler
Hamur için: 4,5 su bardagi un,
5 Adet yumurta,
400 gr
ispanak,
1 tatli kasigi domates salçasi,
1 tatli kasigi biber salçasi,
3 yemek kasigi sivi yag,
tuz
Iç için:
750 gr
hindi but,
1 adet sogan,
3 yemek kasigi zeytinyagi,

karabiber,
tuz,
maydanoz,
1 kg Yogurt



Yapilis Tarifi
1,5 su bardagi un, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarisi, domates salçasi, biber salçasi ve yeterince tuz ilave ederek çok yumusak olmayan bir hamur hazirlayin ve dinlenmeye birakin. I
spanaklari temizleyip yikayin ve tuzlu suda 3 – 4 dakika haslayip süzün. Süzdükten sonra dograyip robottan geçirin. Püre haline gelmis ispanak, 1 adet yumurta, yeterince tuzu karistirip yogurun ve yine çok yumusak olmayan bir hamur elde edip dinlenmeye birakin. 2 adet yumurta, kalan 1,5 su bardagi un ve yeterince tuz ilavesi ile üçüncü bir hamur yogurun, dinlenmeye birakin. Bu arada hindi etlerini kusbasi dograyin ve sivi yagda kavurun.
Etler suyunu çekince tuz ve ince kiyilmis soganlari ilave edip pisirin. Son olarak karabiber ve kiyilmis maydanozlari ilave edin. Hamurlari ikiye bölüp açin, renkli hamur yarilarinin yarisina yumurta aki sürün. Hindili iç malzemeden 1 yemek kasigi yufkanin 4 ayri yerine koyun. Üzerine kapatin.
Genis agizli bir su bardagi yardimiyla yuvarlak parçalar kesin. Derin bir tencereye yeterince tuz ve su ilave ederek hazirladiginiz mantilari 5 – 17 dakika haslayin. Haslanan mantilari süzerek alin ve hafifçe kizartin. Yogurt ile servis yapin.




İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.