Yükleniyor...

Tavuk ve Üzümlü Tortelini

Italya Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 518
Süre: 20-40dk
Servis: 1-2
Zorluk: Orta

Malzemeler
250 gr. Tortelini
1
Tavuk
1 havuç
1
kereviz
1 sogan
1
defne yapragi
Bir miktar margarin
5 çorba kasigi sizma zeytinyagi
Tuz,
Karabiber
20 gr. un
100 gr. yesil üzüm
100 gr. rendelenmis
parmesan peyniri
1 litre et suyu



Yapilis Tarifi
Tavugu parçalara ayirip üzerine tuz ve karabiber serpin. Sebzeleri iri iri kiyip margarin ve siviyagi erittiginiz bir tavada defne yapragi ile birlikte 10 dakika kadar kavurun. Unu sürekli karistirarak ilave edin. Etsuyunu ekleyip kisik ateste et kemikten ayrilacak duruma gelene dek 1 saat kadar pisirin. Eti karisimin içinden alip kemiklerini ayiklayin ve küçük parçalar halinde dograyin. Kalan karisimi püre haline getirip tuz ve karabiberle tatlandirin. Et parçalarini ekleyin. Üzümleri ikiye bölüp 3 dakika kadar kalin tabanli bir tavada kavurun. Parmezan peynirini kalin tavada harli ateste 15-20 saniye kadar eritin. Ardindan peyniri ters çevrilmis bir kasenin üzerine dökün. Böylece peynir kasenin seklini alacaktir. 1 dakika bu sekilde bekletin. Bu islemi üç kez tekrarlayin. Torteliniyi tuzlu suda haslayip suyunu süzdükten sonra sosla harmanlayin ve peynir kaselerinin içine yerlestirin. Üzerini üzümlerle süsleyin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.