Yükleniyor...

Istanbul Pilavi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 582
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
450 gr.
pirinç
125 gr. Tereyagi
1 Adet Hindi Fileto
1 su bardagi konserve
bezelye
1 tutam
safran
1 çay kasigi toz
zencefil
50 gr. iç
badem
50 gr. kabuksuz antepfistigi
Tuz



Yapilis Tarifi
Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dk. beklettikten sonra yikayip süzün. Bademlerle birlikte tereyaginda 5 dk. kavurun. Hindi filetoyu haslayip 2 bardak hindi suyunu ayirin.Yarim kahve fincani suda 30 dk. beklettiginiz safsani hindi suyuna ilave edin. Didiklediginiz tavuk etini bezelye, tuz ve zencefille birlikte kavurdugunuz pirince katin. Hindi suyunu ilave edip kisik ateste suyunu çekene kadar pisirin. Sicak suda bekletip iç kabuklarini ayikladiginiz antepfistiklarini ekleyip pilavinizi demlendirin

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.