Yükleniyor...

Dilbaligi Filetosu Somonlu

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 705
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
1 kg Dilbaligi Filetosu
250 gr Somon Filetosu
1 Bag Pazi
1 Havuç
1 Kabak
1
Patates
3 Limon Suyu
Tuz,
Karabiber
Feslegenli Sos Için:
1 Demet Taze Feslegen
2 Yemek kasigi Zeytinyagi
2 Yesil Sogan
2 Dis Sarmisak
1 Dal
Maydanoz
1 Kahve Fincani Su
Tuz,
Karabiber



Yapilis Tarifi
Dilbaligi filetolarinin yarisini yagli kagidin üzerine dizin.
Pazi yapraklarini kaynar suya atip 1 dakika beklettikten sonra çikarin. Damarlarini temizleyip dil baligi filetolarinin üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Diger filotolari pazili karisimin üzerine kapattiktan sonra yagli kagitla birlikte rulo haline getirin.
Alüminyum folyaya sikica sarip 15 dakika buharda veya suda haslayin.
Feslegenli sosu hazirlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatin. Feslegen sosunu servis tabagina alin. Pismis baligi folyo ve yagli kagittan çikarip keskin bir biçakla verevine dilimleyin. Sosun üzerine yerlestirin.
Kabak, havuç ve patatesleri sekilli keserek haslayin. Balik rulolarinin etrafina dekoratif sekilde yerlestirin. Sicak olarak servis yapin

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.